Inainte de a se casatori orice femeie ar trebui sa faca aceste 6 lucruri | Best Stories

lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le faca inainte de casatorie

Cum sa te pregatesti mental, emotional si financiar de viata casatorita

A te casatori e unul dintre cele mai frumoase momente din viata unei femei, dar este important sa fim pregatiti pentru acel moment

O mare parte din femei considera casatoria un eveniment extrem de important pe care il asteapta cu nerabdare inca de cand sunt mici. In timp ce casatoria este, intradevar, o ocazie speciala, aceasta este departe de a fi singurul eveniment care altereaza drastic viata unui om. Din acest motiv, este bine sa nu te grabesti pe drumul catre altar, chiar daca esti impreuna cu partenerul de mai multi ani.

Casatoria schimba tot, “despre mine” se transforma in “despre noi” si acest lucru devine greu in special pentru persoanele care au fost singure mai mult timp inainte.

Insa, daca esti mental, emotional si financiar pregatita pentru aceasta uniune, a imparti viata cu cineva nu numai ca devine mult mai usor si mai natural, dar si casnicia este mai reusita si mai fericita. Din acest motiv am compus o lista de 6 experiente pe care fiecare femeie ar trebui sa le aiba inainte de a se casatori.

 

 

1. Relatii si Intalniri

In timp ce nu oricine are luxul de a experimenta inainte de a intalni persoana careia ii va spune “Da!”, expertii in relatii sunt de acord ca intalnirile si relatiile te ajuta in deciziile pe care trebuie sa le iei pentru a te casatori cu persoana potrivita. Experienta in relatiile anterioare iti creeaza o idee despre ce cauti si de ce te feresti intr-un partener, astfel ea devine importanta .

 

2. Locuieste singura sau cu colegi de camera

Daca esti impreuna cu partenerul din facultate mutatul impreuna pare cea mai buna decizie dupa absolvire. Insa, inainte de a lua aceasta decizie, ia in considerare faptul ca asta ar putea fi singura voastra ocazie de a locui pe cont propriu ca adulti. A locui singur te invata foarte multe lucruri, intareste independenta emotionala si financiara si te creste pe plan personal.

 

3. Fii independenta financiar

Asemanator cu punctul anterior, a avea control asupra banilor tai te va ajuta sa te simti mult mai pregatita cand vine vorba de un viitor cu partenerul. Independenta financiara creeaza posibilitatea de a te casatori ca dorinta a ta, nu ca pentru esti nevoita. Asta mai inseamna si ca, in cazul nefericit al unui divort, vei fi capabila sa te descurci singura.

 

4. Experimenteaza o cearta sanatoasa cu partenerul

Da! Stiu cum suna… cum poate ajuta o cearta? Pare greu de crezut, dar o cearta cu partenerul te ajuta pentru ca iti permite sa descoperi modul in care reactioneaza acesta la conflict. Chiar si cele mai fericite cupluri se cearta, astfel este esential sa existe o comunicare clara si sanatoasa care sa duca la imbunatatirea relatiei, nu la distrugerea acesteia.

 

5. Calatoreste

Daca nu ai profitat inca de oportunitatea de a vedea si experimenta vasta lume din jurul tau, cumpara un bilet de avion inainte de a zice “Da!”. Desigur, poti, si cel mai probabil o vei face, calatorii cu partenerul, dar experienta de a calatori singura, sau cu prieteni, experiente pe care le poti creea tu insati, te vor ajuta sa te cunosti mai bine si sa vezi ce fel de persoana esti cu adevarat.

 

6. Dobandeste un Hobby

Hobby-urile nu numai ca te fac o persoana mai interesanta, dar iti ofera si un timp si spatiu doar al tau, care va fi folositor pe parcursul casatoriei. Fie ca e alergatul, cititul, scrisul, yoga, meditatie, gatitul, a avea o modalitate de a te exprima si a scapa de stres este extrem de folositor.

 

In continuare: Cei 7 pasi pentru a avea o nunta de vis

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania