O fetiță de 7 ani a găsit un diamant de 2,95 carate în timp ce vizita un parc

diamant gasit inel cu diamant

Când Aspen Brown a împlinit șapte ani, a vrut să-și sărbătorească ziua de naștere la Crater of Diamonds State Park, Arkansas. Nu știa insa că va primi cadoul vieții sale de ziua ei de nastere, un diamant.

Potrivit unui comunicat de presă al parcului, Aspen a găsit un diamant maro-auriu de 2,95 carate (pe care a putut să-l păstreze!) în timp ce vizita parcul împreună cu tatăl și bunica ei pe 1 septembrie 2023.

 

Tatăl lui Aspen, Luther Brown, a declarat că fiica sa a vrut să ia o pauză pentru a se răcori. “I s-a făcut cald și a vrut să se așeze putin, așa că a mers până la niște pietre mari de lângă gard”, explică el. “Următorul lucru pe care îl știu este că a alergat la mine, spunând ‘Tată! Tată! Am găsit una!“, ” Potrivit comunicatului, piatra prețioasă era de mărimea unui bob de mazăre verde și se afla pe o potecă de-a lungul părții de nord-est a zonei de căutare. “Nu era nevoie mult pentru ca ea să o găsească”, spune Luther. “Pur și simplu se afla în locul potrivit la momentul potrivit“.

 

După ce Aspen a arătat piatra oficialilor parcului, aceștia au confirmat că piatra era într-adevăr un diamant. Potrivit lui Waymon Cox, adjunctul parcului, Aspen a găsit piatra în stare perfectă. “Diamantul lui Aspen are o culoare maro-aurie și o strălucire uimitoare“, descrie aceasta. “Este un cristal complet, fără fațete rupte și cu o mică crăpătură pe o parte, creată atunci când s-a format. Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase pietre pretioase pe care le-am văzut în ultimii ani.”

 

Asemanatoare: Inel de $47000 gasit intamplator…

 

Aspen și-a localizat diamantul, pe care l-a numit Aspen Diamond, aproape de locul unde altcineva a găsit Caro Avenger de 3,72 carate în 2019, se arată în comunicat. Organizația notează că descoperirea este a doua cea mai mare descoperire găsită de un oaspete în 2023, prima fiind un diamant maro de 3,29 carate pe care o altă persoană l-a găsit în martie 2023. De la începutul anului și până la 1 septembrie 2023, parcul spune că au fost găsite 563 de diamante. Conform comunicatului, aproximativ unul sau doi vizitatori descoperă diamante în parc în fiecare zi.

 

De când primul fermier a identificat diamantele pe acest sit, au fost descoperite peste 75.000 de diamante, potrivit comunicatului. Câmpul de 37 de acri, unde oamenii pot vâna comori, este suprafața erodată a unui crater vulcanic, potrivit parcului, așa că este încărcat cu pietre prețioase, precum diamante, ametiste și granate.

 

“Cine stie, poate peste ani il vom transforma in inel de logodna pentru nunta fiicei mele“, declara Luther referitor la intamplarea extrem de rara.

Close

Da follow pe Casa Anke pentru inspirație, tendințe pentru nunta mult visata. Fii parte din comunitatea noastră de iubitori de frumos și explorează universul stilului autentic. #CasaAnke

Instagram

@casaanke

office@casaanke.ro

Telefon: +40 725 251 175

Locatie: Bulevardul Unirii 25-27, bloc 14, mezanin, București 040103, Romania